♥ ♥♥ ♥♥ ♥ CLiCk HeRe ♥ ♥♥ ♥♥ ♥

30 December 2010

..TAHNIAH MALAYSIA..

Finally...
Malaysia dapat juga menjulang piala AFF Suzuki..
tak kisah la piala itu tidak sehebat piala dunia tapi ini merupakan platform kepada pemain-pemain negara kita untuk lebih maju...

sekalung tahniah dan syabas diucapkan kepada semua pemain-pemain Malaysia yang bersungguh-sungguh mempamerkan corak permainan yang sentiasa maintain..

Semasa menonton perlawanan itu tadi, sesiapa sahaja pasti akan berdebar bahkan ada yang tidak senang duduk apabila perlawanan yang berlangsung itu sungguh sengit sekali..
Namun, syukur alhamdullilah berkat doa rakyat Malaysia akhirnya negara kita berjaya mengharumkan nama negara..

Tetapi..masih ada yang bunyi-bunyian ketidakpuashatian dari pihak seberang..
Bunyi apa ya..?? 
isu ini sudah kita smua ketahui namun makin menjadi-jadi tatkala Malaysia dinobatkan sebagai pemenang..

Ok..kalau hendak buktinya, dapat kita lihat di wall facebook Safee Sali...
Pelbagai makian, cemuhan boleh dilihat disitu...
Boleh pekak mata dibuatnya..
Pekak..?? 
Ya..tiba2 saja boleh jadi pekak mata bila lihat makian dari rakyat negara seberang..

Namun, sebagai kaum serumpun sepatutnya semua ini tidak berlaku.
masih ramai lagi rakyat Indonesia yang mencari makan disini dan rakyat Malaysia tidak pernah mempedulikan mereka walhal mereka kebanyakannya pendatang asing..

Tetapi tidak mengapa dong..eh2..tercakap bahasa indon lak..
kita perlu berbangga dengan pencapaian pemain negara kita ini..
Rasa bangga menjadi anak Malaysia begitu menebal dalam diri ini..

 Pemain negara kita terpaksa berlatih di hotel mereka sahaja..
nampak tak betapa tekanan nya pemain negara kita bila berlawan di tempat mereka..


RIBUAN penyokong Indonesia di luar Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta menjelang perlawanan akhir kedua Piala Suzuki AFF 2010 antara pasukan tuan rumah dan Malaysia.
Nasib baik la aku tak pergi..kalau tak, kompom penyek aku..
Fuhhhhhhh...


 Kain rentang yang melarang laser di bawa masuk sedangkan dorang punya laser lagi besar..
Kesian penjaga gol kita kena suluh...


AKHIRNYA........

Pemain Malaysia menjulang piala AFF SUZUKI.. 
Ini lah berkat kesabaran dan kesungguhan mereka..

SYABAS..!!
SYABAS..!!
SYABAS..!!

29 December 2010

..Buah hati Penjaga Gol Malaysia..

Khairul fahmi che mat...
Adakah anda semua tahu siapakah pemilik nama ini...
Pasti dan confirm sekarang ni ramai sudah tau siapa dia ni kan..
Ramai cewek2 diluar sana pasti terpikat dengan jejaka iras-iras pelakon korea ni kan..
Aku pon...Ceewahh..*sila muntah*

xdala.. *kang marah lak cayang aku bila baca ni*

haa..nilah......
Eh3..salah gambar la...hihihi...soriii...



 Ni lah penjaga gol Malaysia yang semakin disebut-sebut tu...


Yang sebenarnya jejaka korean look ni sudah berpunya tau...
ye..di ulang suara...

sudah berpunya...(melepas aku..(>.<) )
Ye...Betol..
Betol la...


Korang nak tau tak siapa si gadis yang dapat menambat hati penjaga gol negara kita ni..?
Mesti ramai nak tau kan..walaupon hakikatnya pasti juga ramai yang sudah tau..
tapi tak salahkan kan kalau saya bagitau..                   
*ada gaya jadi wartawan Melodi tak..??*

Kalau penonton-penonton semua nak tahu, wah..sejak bila la ada penonton ni...
OK...sila la cari sendiri..*ayat mintak penampar*

Yelah, yelah..
kalau korang nak tau sangat pasal cinta hati penjaga gol kita ni,
boleh la klik kat sini k..Buah hati Khairul fahmi

Dah nama pon buah hati khairul fahmi, dah tentu la sweet orangnya kan...
tak percaya..???
Tengokla sendiri..:p

Rupenye kisah percintaan dorang ni sweet sangat tau..
Comel je tengok...suka sangat baca entri kisah-kisah percintaan dorang ni..
kelakar ada, romantik tentulah ada..*sila baca sekarang di link atas*

Oklah, tak nak la membebel panjang2..
Apa pon, doakan dorang ni bahagia hingga ke akhir hayat..(^_^)

P/s : Elia, Kawin jangan lupa jemput tau..=))

22 December 2010

Nyanyian bak buluh perindu..

Dulu...
aku mengimpikan seseorang yang mampu memberikan cahaya dan sinar dalam hidup ku..
juga mengimpikan seseorang yang romantik dan penyayang...
Dan..
Dan..
*Sila muntah sekarang, kamu tidak pelu bermadah-madah wahai Lienda..*


Ok..let be straight 2 the point..(ayat omputih buatan tangan, sila paham)
Pernah kah anda ditujukan lagu oleh seseorang yang dekat dengan anda.?
Pasti pernah bukan...

Tetapi..
Pernahkan sang jejaka itu menyanyikan lagu dengan menggunakan suaranya sendiri kepada anda tanpa menggunakan miming..??
kalau tidak pernah, boleh menangis sekarang..ye..sekarang..


Actually, saya bukanlah insan yang tidak pernah mendapat keromatikan seperti diatas..
boleh dikatakan selalu dapat..*muntah lagi*


Oklah..oklah...susah la panjang2 tulis..
apa pon, terima kasih kepada My Lovely Lovely kerana selalu membuat aku teruja dan terkesima dengan dirinya..


Lagu yang selalu diperdendangkan di cuping telinga ku sebelum tidur tidak lain tidak bukan ialah.........
"BISIKAN NURANI"

Liriknye sangat bermakna...huhu..terharu..(mata berkaca-kaca)

Lautan kematian ombak
Tenang pantai tiada terusik
Begitulah tasik hatiku
Sejak kehadiranmu

Betapa aku hargai
Anugerah syurga di dunia
Doa kudus aku panjatkan
Semoga dirahmati

Telahpun ku syukuri
Di dalam hidup ini
Cinta suci kurniaan Ilahi

Kejernihan wajahmu
Sempurna pada pandanganku
Kau kirana
Keturunan terpilih
Disanjung serta dihormati
Kau permata
Kesederhanaanmu
Mengecap kekayaan dunia
Kau mestika
Ketaqwaan dirimu
Itu yang merantai jiwaku

Bukan aku memuji
Apalagi memuja
Salahkahku kagumi… perhiasan duniawi

Bisikan nuraniku
Engkaulah pilihanku
Akanku pertahankan
Amanah suci ini...

♥♥♥...TERIMA KASIH SAYANG...♥♥♥  

14 December 2010

BeRSoSiaL MenGGuNaKaN JaRi

FRIENDSTER
FACEBOOK
MYSPACE
TWITTER
TAGGED
HI5


Adakah anda mengenali semua di atas..?
kalau tidak kenal, saya percaya anda memang tinggal di kawasan yang tidak mampu di tembusi oleh mana2 jalur lebar di abad ini..

Kalau diberi pilihan, agak2 mana satu yang korang nak guna ek..? of couse la yang paling top n fames n tip top n segala macam lagi bukan...?

aku juga salah sorang manusia yang ketinggalan agak jauh dari orang lain..Dulu aku amat2 lah tidak berminat dengan laman sosial ni..bagi aku, smua ni buang karan ja..menghabiskan borehh aje..agaknya dah memang sifat aku tidak berminat untuk bermember dengan orang tidak dikenali.. agak bahaya ye sebenarnye berkawan dengan orang yang tak dikenali kan3..tapi..datang hasutan dari sapa pon aku x ingat dah masa tu..aku pon mula berjinak2 dengan FRIENDSTER...betol ke ejaan aku ni..?

1st time guna fs ni rasa best lak..tapi, fs ni sbenarnya byk menemukan aku dgn sahabat2 lama aku..teruja gile aku bila dapat jumpa blk member2 lama..kangen banget sama member2 lama..lagi 1 yg bestnye fs ni sbb blh htr gambar2, bling2 segala macam kt member2...aku ni yg agak keanak2kan memang gini..suka gambar2 bling2..shukenye..shukenye..*sila muntah*


dulu excited bebenor ngn fs nie..
hari2 login =))  nmpk sgt penipu 

Our generation loved Friendster just as how everybody loves Facebook today but....
NOW....
FACEBOOK mendominasi segalanya...isu mengenai facebook kini terpampang di dada akhbar 
(sedang skema, harap maklum)..

aku pon x terkecuali sebenarnye...kihkihkih..


sila login fb anda sekarang ye...sila..sila..x marah pon..

TETAPI....adakah anda semua sedar...(skema balik)..

Dalam facebook sahaja terdapat 3.5 juta pengguna di Malaysia (kenyataan di Kosmo -isnin 15 feb 2010-)
Jika di perhatikan rata2 laman web atau blog kini  menggunakan aplikasi atau plugin dari facebook.com yang kini sangat popular seperti 'Like Button','Facebook Share'dan banyak lagi aplikasi yang di gunakan sepenuhnya..

timbul pulak macam2 isu kt negara ni...sampaikan psal FB pon leh bercerai...
*jangan tiru perangai x elok ni yee*
tak payah la smp bercerai berai pasal benda alah ni...agak2 tension sangat dengan makhluk tidak bernyawa ni, sila pergi ke bhg setting kemudian tekan CANCEL ACCOUNT..
<sila pergi buat skrg jika ada simptom2 seperti diatas OK>

Tengok ni...tengok cepattt...!!!!


Ini statistik pengguna facebook pada tahun 2010...Malaysia memenangi tempat ke 28 dalam dunia...
*kan bagus kalau sukan Olimpik dapat kedudukan cmni*
Bayangkan pengaruh FB kt Malaysia tempat tumpah darahku ni..

Kepada sesiapa diluar sana yang dah insaf, boleh la mendelete akaun FB masing2 yek..
(x terkecuali org yg sedang menaip ni..)

Ape pon, x salah nk guna FB tp jgn la serius sgt sampai nak bergaduh bertumbuk bertikam-tikam..

DAN...
YANG SEBENARNYA..(lagu YUNA plak dah.....)

#
#
#
#
#
#
#

aku rindukan FRIENDSTER aku yg dulu tp dh delete....
huwaaaaaaaaaaa...;((

*****************************************
Syuh..syuh..kanak-kanak ribena sedang meraung



11 December 2010

.: RuMaHKu SyuRGaKu :.

Segarnye...

Nyamannye..

Tenang..

xcely, aku skg sedang beronok2 di kmpung aku atau dgn bhs mudahnye tgh honeym00n kt umah ku syurga ku ni..almaklum lah, cuti sem yg pjg bg seten2 org tp pendek bg aku..
dok kg ni tenang amat...setenang air di lautan...

mane x nye, dok umah xyah pk psl nk mkn ape tghari ni, nk minum ape sblm g kls, nk sarapan ape esoknye, nk basuh bju bile..xyah2..x perlu pkirkn smua 2 bila brada dirumah...ckup la kt U saje ye...
ini bkn bmksud aku x wt smua ni kt umh tp bak kata pepatah "RUMAHKU SYURGAKU"...dok umh wt ape pon xde msalah..klu kt U, nk mkn pon jd msalah..arggghh...FORGET ABOUT IT..

Bak kata pepatah lagi ..(bpe byk pepatah daaa,,,,)
hujan emas di negeri org, hujan batu dinegeri sendiri,baik kt negeri sndiri lg..
mmg la..btol la pepatah ni..aku g negeri org utk amik emas ja...pastu bwk la blk negeri aku..so..untung kan..x caye try wat...nescaya akan kaya cepat...(angan2 minah jenin)

berbalik pd story aku ni, bila aku dk umah smuanye jd indah...

Anda bagaimana..??

maukan bukti...?

No Hal.....No Hal...
**********************

C...C...
seolah2 brada di tgh lautan..anggap jala aku tgh belayar mngelilingi selat melaka..(>.<)

tudungku dh senget benget akibat angin...dok tgh belayar la katakan..hihiiii..


Istana aku...
haa....teruja x..agak2 korg kt mn..?




Senangnya dalam hati, dapat isteri dua..
eh2...salah2...2 lirik lagu P.Ramlee...
Whatever it is...


I LOVE MY HOUSE, MY FAMILY..
@nd...
A

01 December 2010

NaPe OraNG SuKa PaKai JeNaMa NIKE...?

Klu diperhatikn kt luar sana, ramai insan2 yg memakai jenama NIKE lebih2 lg student walaupon ade yg Ori ade yg X Ori pon..X kisah lah, yg pntg jenama 2 ade..
Aku pon x tkecuali dlm memilih jenama NAIK NIKE ni...aku minat sbb jenama ni SIMPLE past tense..

Bile aku nmpk ja logo2 NIKE ni x kire la sebatu pon aku duduk, konpem aku akan g beli  cuci mata jekk..

 Tapi...xdela smp cmni gaya aku..ni terokkk sgt kottt...


Nmpak x kaki aku pakai kasut NIKE..?? X nmpk..?? ehmm.. dh X lama la 2...


Tapi..........

Tapi.......

Tapi.....


NIKE ni ade sejarahnye yg tsendiri n mybe rmi yg xtau..

Apa makna NIKE??
Dalam mitos Greek kuno, NIKE ialah Dewi kemenangan / The goddess of victory
Bagi orang-orang ROMAN pula, NIKE menjadi simbol kemenangan mengatasi KEMATIAN. Nama Nike di dalam Roman ialah Victoria.
Bermakna di situ NIKE mempunyai kaitan rapat dengan PENYEMBAH-PENYEMBAH BERHALA dahulu kala..

Ini petikan dari Britannica Concise Encyclopedia tentang NIKE
” Greek goddess of victory. She was the daughter of the giant Pallas and the river Styx. Nike was originally an attribute of both Athena and Zeus, represented as a small figure carried in their hand. She gradually came to be recognized as a mediator between gods and mortals, and was frequently shown carrying a palm branch, wreath, or staff as the messenger of victory. When depicted on her own, she was often a winged figure hovering over the victor in a competition. At Rome she was worshiped as Victoria.

Dan ini gambar ukiran patungnya :-- 
 


Kalau X Caye leh tgk kt cni :-- RAHSIA SEBALIK JENAMA NIKE

Namun....aku masih memakai Jenama NIKE smp ke hari ini...
(Bile lah nk mula pakai jenama buatan Malaysia ek..)



Sila2...isikan maklumat anda agar saya boleh melawat anda nanti..OK..=))

Isikan nama anda disini :
Email anda :
Link blog anda :
Entri apakah yang menarik minat anda : sukan
hiburan
fesyen
fotografi
isu semasa
cinta
gaya hidup

Click here to put a form like this on your site.

♥ ♥♥ ♥♥ ♥ CLiCk HeRe ♥ ♥♥ ♥♥ ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...